Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ιατρική ενημερωτική ομιλία

Ο ΜΣ Άρματος, σας καλει το Σάββατο 3 Μαρτίου 19:00 το απόγευμα στον χώρο του πνευματικού κέντρου, θα γίνει ιατρική ομιλία από τον κ. Λούκα Θωμά.

Θέμα: Γενικές ιατρικές πρώτες βοήθειες και άλλα σημαντικά ιατρικά θέματα, που αφορούν μικρούς και μεγάλους.

Γνωρίζοντας γενικές πρώτες βοήθειες, μπορεί να αποτραπεί ο κίνδυνος και να εμποδιστεί η επιδείνωση της γενικής κατάστασης του ασθενή.

Ο κ. Λούκας Θωμάς γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1975 από Ηπειρώτισσα μητέρα  και Θεσσαλό πατέρα. Στα παιδικά του χρόνια ασχολήθηκε κυρίως με το ποδόσφαιρο. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Ελευσίνας και εισήχθη το 1995 με εισαγωγικές εξετάσεις στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή. Αποφοίτησε το 2001 και ονομάσθηκε ανθυπολοχαγός.
Μέχρι τώρα εκτός από τις επιστημονικές του δραστηριότητες έχει υπηρετήσεις ως Ιατρός στις Ειδικές Δυνάμεις  (το 2003 στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών της Χαλκίδας και το 2004 στην Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου), οπότε και ονομάστηκε αλεξιπτωτιστής ελευθέρας πτώσεως και αυτοδύτης.


Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Παθολογίας στο Θριάσιο Νοσοκομείο και  στην συνέχεια υπηρέτησε ως Υποδιοικητής Τάγματος Υγειονομικού στην Λήμνο.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης της πανεπιστημιακής κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός τα τελευταία επτά χρόνια. Η διδακτορική του διατριβή πραγματεύεται την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.
Είναι τελειόφοιτος του τμήματος «Οργάνωσης και Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας» των Τ.Ε.Ι Αθηνών.

Έχει συμμετοχή στην συγγραφή τριών πανεπιστημιακών συγγραμμάτων ενώ το τέταρτο βρίσκεται υπό έκδοση.
Είναι υπεύθυνος του επιλεγόμενου μαθήματος «Πρώτων Βοηθειών» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ενώ διδάσκει και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επείγουσα Νοσηλευτική».
Είναι συντονιστής προγράμματος e-learning του ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και Πρώτες Βοήθειες»

Είναι διαπιστευμένος εκπαιδευτής καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης

Έχει συμμετάσχει με εργασίες σε πλήθος συνεδρίων στο εξωτερικό και το εσωτερικό.
Είναι τακτικά ομιλητής σε αρκετά ιατρικά συνέδρια ενώ συμμετέχει και σε προγράμματα προαγωγής της Υγείας με ομιλίες στον μέσο πληθυσμό.

Στην παρούσα φάση βρίσκεται αποσπασμένος σε σχολή ειδικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Γερμανία όπου υπηρετεί ως εκπαιδευτή στις πρώτες βοήθειες στο πεδίο της μάχης.
Μιλάει Αγγλικά , Γερμανικά. Έχει έναν υιό πέντε ετών, τον Χρήστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου